måndag 20 juni 2011

Cookie Rabarberpaj

För 4-6 personer

500 g rabarber
70 g pekanötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse
Florsocker att pudra över
Vispad grädde till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka pekanötterna grovt, lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadosocker, pekanötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt smidig deg.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
Fördela rabarbern i en pajform. Strö över 3/4 dl muscovadosocker och majsstärkelse och blanda runt.
Fördela degen över rabarbern i oregelbundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Ta ut och låt pajen svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Världens godaste paj!
Receptet kommer från Buffé