måndag 20 juni 2011

Cookie Rabarberpaj

För 4-6 personer

500 g rabarber
70 g pekanötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse
Florsocker att pudra över
Vispad grädde till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka pekanötterna grovt, lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadosocker, pekanötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt smidig deg.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar.
Fördela rabarbern i en pajform. Strö över 3/4 dl muscovadosocker och majsstärkelse och blanda runt.
Fördela degen över rabarbern i oregelbundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Ta ut och låt pajen svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Världens godaste paj!
Receptet kommer från Buffé




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar