fredag 31 maj 2013

Banankaka


  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g blockchoklad
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat




  1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde.
  4. Receptet kommer från ica.se

                                                           
  1. .

5 kommentarer:

  1. Bra, Emma! Fortsätt på din blogg med såna här recept som du provat själv och vet att de funkar bra. !
    /Sture

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska försöka Sture! Om du lovar att provbaka ;-)
      Kram!

      Radera
  2. Hittade din blogg idag och bakade banankaka, hade choklad med wiskeycreme i, ska testa den i morgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt Ewa! Kommer alldeles säkert att bli jättegott!!
      Kram Emma

      Radera
  3. Ja Emma, det blev jättegott, skulle haft grädde till, får jag prova i morgon, tack.

    SvaraRadera