lördag 8 juni 2013

Kalljästa frukostbullar

Ca 10 bullar

25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt, gärna havssalt
570 g vetemjöl special (ca 9,5 dl)
60 g grahamsmjöl (ca 1 dl)

På kvällen:
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet.
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. (Ej maskin) Degen ska vara lite kladdig.
Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur 1/2 Tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.

På morgonen:
Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och dela den i ca tio bitar.
Pudra över lite mjöl för synintrycket! Lägg över på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.



En helgfavorit här hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skicka en kommentar