tisdag 4 juni 2013

Müslibröd i långpanna

20-40 st (beroende på hur stora du vill göra)

50 g jäst
6 dl ljummet vatten, 37 grader
1 1/2 dl neutral olja tex rapsolja
2 1/2 tsk salt
2 msk mörk sirap
3 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar
3 dl neutral müsli
9-10 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
3 msk müsli

Rör ut jästen i vatten och tillsätt olja, salt, sirap, grahamsmjöl, vetegroddar och müsli.
Arbeta in vetemjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.

Kavla ut degen till en rektangel nästan lika stor som en långpanna. Lägg över degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten, kavla ut degen till kanterna på plåten. Låt degen jäsa 30 min på plåten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö över müsli. Markera bitar i degen så stora som du vill ha dina smörgåsar sedan, ca 1 1/2 cm djupa snitt. Grädda mitt i ugnen 25-30 min.
Ta ut brödet och låt svalna på ett galler. Skär upp brödet i fyrkantiga bitar.



Familjens favoritbröd just nu! Så saftigt och gott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar