tisdag 12 april 2011

Tekakor

5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl special

Värm mjölken till ca 50 grader, häll i havregryn, salt och sirap och låt stå och svälla i 20 min.
Smält smöret och rör ner i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.


Receptet kommer från Leilas A piece of cake.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar