Banankaka
- 75 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 msk mjölk
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 mogna bananer
- 100 g blockchoklad
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- Smält fettet i en kastrull. Låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
- Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
- Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde.
- Receptet kommer från ica.se
Bra, Emma! Fortsätt på din blogg med såna här recept som du provat själv och vet att de funkar bra. !
SvaraRadera/Sture
Ska försöka Sture! Om du lovar att provbaka ;-)
RaderaKram!
Hittade din blogg idag och bakade banankaka, hade choklad med wiskeycreme i, ska testa den i morgon.
SvaraRaderaVad roligt Ewa! Kommer alldeles säkert att bli jättegott!!
RaderaKram Emma
Ja Emma, det blev jättegott, skulle haft grädde till, får jag prova i morgon, tack.
SvaraRadera