200 g choklad, tex Marabou mjölkchoklad, gärna någon med smak, tex daim
100 g dumlekola
175 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl
Ugn 175 grader
Grovhacka chokladen och skär dumlekolan i mindre bitar.
Vispa smör strösocker och farinsocker pösigt. Blanda ner ägget och tillsätt sedan bikarbonat, vaniljpulver, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda så det blir en deg. Blanda i choklad och dumlekola.
Lägg ett bakplåtspapper i en springform (ca 23 cm) och tryck sedan ut degen i formen.
Man kan gärna spara lite hackad choklad som man nu strör över!
Grädda kakan ganska långt ner i ugnen ca 35 min. Låt den svalna i formen.
Vill man ha den lite tjusig är det fint att pusta över lite florsocker!
Jättegod tillsammans med lite vaniljglass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar